Diplomatë të vendeve perëndimore në Shkup edhe një herë janë interesuar për shkaqet për mbajtjen në burg të Feta Alimit nga Orizarja e Likovës, njeriu i cili shpëtoi Zijadin Selën më 27 prill.
“Po të ishte në vendin tim, Feta Halimi do të dekorohej me dekoratë presidenciale, sepse jo vetëm që shpëtoi një kryetar partie dhe deputet, por edhe parandaloi një luftë qytetare. Ai po mbahet në burg pa faj”, ka thënë një diplomat perëndimor në Shkup.

Me kërkesë të udhëheqësve të Aleancës për Shqiptarët, ky diplomat edhe një herë ka kërkuar nga organet të rishqyrtojnë rastin e fetat, por pa sukses.

“Dihet se faji për 27 prillin i takon Trajko Veljanovskit dhe Kërste Mukovskit që hapi dyert. Unë nuk e di pse nuk shkruajnë mediumet këtu, por nga përgjegjësia morale nuk mund të ikë as Agim Nuhiu i cili si Ministër asokohe nuk e menaxhoi situatën dhe nuk reflektoi sa duhet, por i besoi Mitko Çavkovit”, thotë i njëjti diplomat.
Ai është pesimist se Feta Halimi do të lirohet para 15 korrikut, për shkak të presionit që po bën “një parti” e cila i frikohet lirimit të tij.
“Me siguri lirimi i Fetaut do të mbetet pasi të ndodhin ndryshimet që priten pas 15 korrikut”, thekson ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

El Cheka nuk ndalet (FOTO)

“Bombashi” El Cheka deri më tani ka shpërthyer dhjetra “bomba” me tematika…

Flet Grupi i Kumanovës: Ramë në grackat e tradhëtisë së njerëzve të ligë

Përmes një statusi në rrjetin social Facebook, në profilin El Cheka, Grupi…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

“Mosparaqitja e Ahmetit dhe Grubit si dëshmitarë, vulosi dënimet e përjetshme për herë të dytë”

Gjykata e Apelit në Shkup sot ka konfirmuar vendimin e Gjykatës Themelore…